Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu

1. Sınıf

2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
STP209 Bilgisayara Giriş 1 1 2
STP109 Botanik 3 0 2
STP203 Genel Bağcılık 2 2 4
STP102 Laboratuar Tekniği 2 2 4
MTE008 Matematik 2 1 2
STP108 Şarapçılık Alet ve Makineleri 2 0 2
STP107 Toprak Bilgisi 2 0 2
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ105 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 4
Seçmeli 1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)() 4
STP111 İnorganik kimya 1 2 2
STP112 Mikrobiyoloji 2 2 2
Toplam AKTS: 30

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
STP202 Fermantasyon Teknolojisi 2 0 3
STP313 Gübreler ve Bitki Besleme 3 0 2
İSG009 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku 2 0 2
STP204 Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri 2 2 4
STP315 Şarap Teknolojisi 1 2 2 5
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ106 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 4
Seçmeli 1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)() 6
STP208 Bitki Fizyolojisi 2 0 2
STP211 Ekoloji 2 0 2
STP213 Organik Kimya 1 2 2
Toplam AKTS: 30
2. Sınıf

2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
STP319 Bağ Hastalık ve Zararlıları 2 2 5
STP414 Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı 2 2 4
STP415 Degüstasyon Tekniği 2 2 4
STP303 Gübreler ve Bitki Besleme 3 0 4
İSG003 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku 3 0 3
STP304 Özel Bağcılık 2 2 4
STP417 Şarap Teknolojisi 2 2 2 4
STP301 Şarap Teknolojisi I 2 2 6
STP416 Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri 2 2 4
Seçmeli 2.sınıf güz dönemi (9AKTS)() 9
STP308 Alkollü İçkiler Teknolojisi 3 0 5
STP309 Beslenme İlkeleri 3 0 4
STP423 Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi 2 0 4
Toplam AKTS: 47

2023-2024 Bahar Dönemi
Ders Kodu Ders Adı D.Form T U AKTS
STJONL Staj 0 0 2
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli 2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)() 25
ART009 Araştırma Teknikleri 0 2 5
STP403 Degüstasyon Tekniği 2 2 5
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
STP314 Özel Bağcılık 2 2 5
STP409 Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi 2 0 3
ASC406 Servis Teknikleri ve Uygulamaları 2 2 5
STP418 Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri 2 0 5
STP312 Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları 2 0 3
STP401 Şarap Teknolojisi II 2 2 6
STP421 Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması 2 0 2
Toplam AKTS: 32