Toggle navigation
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
21 Kasım 2024, Perşembe
Şarap Üretim Teknolojisi
Ana Sayfa
Genel Bilgiler
Bölüm Bilgileri
Program Amaç ve Çıktıları
Misyon - Vizyon
Kalite - İç Kontrol
Kalite Elçileri
Anketler
Faaliyet Raporu
Dokümanlar
Akademik
Yönetim
Akademik Kadro
Komisyonlar
Öğrenci
Öğrenci İşleri
Bilgi Sistemi
Sınavlar
Ders Katalogu
Ders Programı
Yeterlilikler
İstatislikler
İletişim
Fotoğraf Galerisi
Bilgi Paketi
Bize Yazın
2023-2024 Katalogu İçin Tıklayınız
2022-2023 Katalogu İçin Tıklayınız
2021-2022 Katalogu İçin Tıklayınız
2020-2021 Katalogu İçin Tıklayınız
2019-2020 Katalogu İçin Tıklayınız
2018-2019 Katalogu İçin Tıklayınız
2017-2018 Katalogu İçin Tıklayınız
2016-2017 Katalogu İçin Tıklayınız
2015-2016 Katalogu İçin Tıklayınız
2014-2015 Katalogu İçin Tıklayınız
2013-2014 Katalogu İçin Tıklayınız
2012-2013 Katalogu İçin Tıklayınız
2011-2012 Katalogu İçin Tıklayınız
2010-2011 Katalogu İçin Tıklayınız
Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu
1. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
STP209
Bilgisayara Giriş
1
1
2
STP109
Botanik
3
0
2
STP203
Genel Bağcılık
2
2
4
STP102
Laboratuar Tekniği
2
2
4
MTE008
Matematik
2
1
2
STP108
Şarapçılık Alet ve Makineleri
2
0
2
STP107
Toprak Bilgisi
2
0
2
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ105
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)()
4
STP111
İnorganik kimya
1
2
2
STP112
Mikrobiyoloji
2
2
2
Toplam AKTS:
30
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
STP202
Fermantasyon Teknolojisi
2
0
3
STP313
Gübreler ve Bitki Besleme
3
0
2
İSG009
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2
0
2
STP204
Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri
2
2
4
STP315
Şarap Teknolojisi 1
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ106
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)()
6
STP208
Bitki Fizyolojisi
2
0
2
STP211
Ekoloji
2
0
2
STP213
Organik Kimya
1
2
2
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
STP319
Bağ Hastalık ve Zararlıları
2
2
5
STP414
Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı
2
2
4
STP415
Degüstasyon Tekniği
2
2
4
STP303
Gübreler ve Bitki Besleme
3
0
4
İSG003
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
3
0
3
STP304
Özel Bağcılık
2
2
4
STP417
Şarap Teknolojisi 2
2
2
4
STP301
Şarap Teknolojisi I
2
2
6
STP416
Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri
2
2
4
Seçmeli
2.sınıf güz dönemi (9AKTS)()
9
STP308
Alkollü İçkiler Teknolojisi
3
0
5
STP309
Beslenme İlkeleri
3
0
4
GNÇ002
Gönüllülük Çalışmaları
1
2
4
UNİSEC-SKMYO 006
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
2
0
3
STP423
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
2
0
4
Toplam AKTS:
47
2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
D.Form
T
U
AKTS
STJONL
Staj
0
0
2
MYOSTJ01
Staj
0
2
5
Seçmeli
2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)()
25
ART009
Araştırma Teknikleri
0
2
5
STP403
Degüstasyon Tekniği
2
2
5
MYOİE01
İş Yeri Eğitimi
2
0
10
MYOİU01
İş Yeri Uygulaması
3
0
15
STP314
Özel Bağcılık
2
2
5
STP409
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
2
0
3
ASC406
Servis Teknikleri ve Uygulamaları
2
2
5
STP418
Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri
2
0
5
STP312
Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları
2
0
3
STP401
Şarap Teknolojisi II
2
2
6
STP421
Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması
2
0
2
Toplam AKTS:
32