Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu
1. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
STP209
Bilgisayara Giriş
1
1
2
STP109
Botanik
3
0
2
STP203
Genel Bağcılık
2
2
4
STP102
Laboratuar Tekniği
2
2
4
MTE008
Matematik
2
1
2
STP108
Şarapçılık Alet ve Makineleri
2
0
2
STP107
Toprak Bilgisi
2
0
2
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ105
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)()
4
STP111
İnorganik kimya
1
2
2
STP112
Mikrobiyoloji
2
2
2
Toplam AKTS:
30
2023-2024 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
STP202
Fermantasyon Teknolojisi
2
0
3
STP313
Gübreler ve Bitki Besleme
3
0
2
İSG009
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
2
0
2
STP204
Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri
2
2
4
STP315
Şarap Teknolojisi 1
2
2
5
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ106
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)()
6
STP208
Bitki Fizyolojisi
2
0
2
STP211
Ekoloji
2
0
2
STP213
Organik Kimya
1
2
2
Toplam AKTS:
30
2. Sınıf
2023-2024 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STP319
Bağ Hastalık ve Zararlıları
2
2
5
STP414
Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı
2
2
4
STP415
Degüstasyon Tekniği
2
2
4
STP303
Gübreler ve Bitki Besleme
3
0
4
İSG003
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
3
0
3
STP304
Özel Bağcılık
2
2
4
STP417
Şarap Teknolojisi 2
2
2
4
STP301
Şarap Teknolojisi I
2
2
6
STP416
Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri
2
2
4
Seçmeli
2.sınıf güz dönemi (9AKTS)()
9
STP308
Alkollü İçkiler Teknolojisi
3
0
5
STP309
Beslenme İlkeleri
3
0
4
STP423
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
2
0
4
Toplam AKTS:
47
2023-2024 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STJONL
Staj
0
0
2
MYOSTJ01
Staj
0
2
5
Seçmeli
2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)()
25
ART009
Araştırma Teknikleri
0
2
5
STP403
Degüstasyon Tekniği
2
2
5
MYOİE01
İş Yeri Eğitimi
2
0
10
MYOİU01
İş Yeri Uygulaması
3
0
15
STP314
Özel Bağcılık
2
2
5
STP409
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
2
0
3
ASC406
Servis Teknikleri ve Uygulamaları
2
2
5
STP418
Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri
2
0
5
STP312
Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları
2
0
3
STP401
Şarap Teknolojisi II
2
2
6
STP421
Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması
2
0
2
Toplam AKTS:
32
2023-2024 Eksınav
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STP402
Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı
2
2
5
STP303
Gübreler ve Bitki Besleme
3
0
4