Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu |
|||||
1. Sınıf |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I | 2 | 0 | 2 | |
STP209 | Bilgisayara Giriş | İzlence | 1 | 1 | 2 |
STP109 | Botanik | İzlence | 3 | 0 | 2 |
STP203 | Genel Bağcılık | İzlence | 2 | 2 | 4 |
STP102 | Laboratuar Tekniği | İzlence | 2 | 2 | 4 |
MTE008 | Matematik | İzlence | 2 | 1 | 2 |
STP108 | Şarapçılık Alet ve Makineleri | İzlence | 2 | 0 | 2 |
STP107 | Toprak Bilgisi | İzlence | 2 | 0 | 2 |
TDİ101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | |
YDİ105 | Yabancı Dil I (İngilizce) | 2 | 0 | 4 | |
Seçmeli | 1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)() | 4 | |||
STP111 | İnorganik kimya | İzlence | 1 | 2 | 2 |
STP112 | Mikrobiyoloji | İzlence | 2 | 2 | 2 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
ATİ102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II | 2 | 0 | 2 | |
STP202 | Fermantasyon Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
STP313 | Gübreler ve Bitki Besleme | İzlence | 3 | 0 | 2 |
İSG009 | İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku | İzlence | 2 | 0 | 2 |
STP204 | Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri | İzlence | 2 | 2 | 4 |
STP315 | Şarap Teknolojisi 1 | İzlence | 2 | 2 | 5 |
TDİ102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | |
YDİ106 | Yabancı Dil II (İngilizce) | 2 | 0 | 4 | |
Seçmeli | 1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)() | 6 | |||
STP208 | Bitki Fizyolojisi | 2 | 0 | 2 | |
STP211 | Ekoloji | İzlence | 2 | 0 | 2 |
STP213 | Organik Kimya | 1 | 2 | 2 | |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2. Sınıf |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
STP319 | Bağ Hastalık ve Zararlıları | İzlence | 2 | 2 | 5 |
STP414 | Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı | İzlence | 2 | 2 | 4 |
STP415 | Degüstasyon Tekniği | İzlence | 2 | 2 | 4 |
STP417 | Şarap Teknolojisi 2 | İzlence | 2 | 2 | 4 |
STP301 | Şarap Teknolojisi I | İzlence | 2 | 2 | 6 |
STP416 | Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri | İzlence | 2 | 2 | 4 |
Seçmeli | 2.sınıf güz dönemi (9AKTS)() | 9 | |||
STP308 | Alkollü İçkiler Teknolojisi | İzlence | 3 | 0 | 5 |
STP309 | Beslenme İlkeleri | İzlence | 3 | 0 | 4 |
STP423 | Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 4 |
Toplam AKTS: | 36 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
STJONL | Staj | 0 | 0 | 2 | |
MYOSTJ01 | Staj | 0 | 2 | 5 | |
Seçmeli | 2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)() | 25 | |||
ART009 | Araştırma Teknikleri | 0 | 2 | 5 | |
STP403 | Degüstasyon Tekniği | İzlence | 2 | 2 | 5 |
ASC401 | Gıda Saklama Teknikleri | 2 | 0 | 3 | |
MYOİE01 | İş Yeri Eğitimi | 2 | 0 | 10 | |
MYOİU01 | İş Yeri Uygulaması | 3 | 0 | 15 | |
STP314 | Özel Bağcılık | İzlence | 2 | 2 | 5 |
STP409 | Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi | İzlence | 2 | 0 | 3 |
ASC406 | Servis Teknikleri ve Uygulamaları | 2 | 2 | 5 | |
STP418 | Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri | İzlence | 2 | 0 | 5 |
STP312 | Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları | 2 | 0 | 3 | |
STP401 | Şarap Teknolojisi II | 2 | 2 | 6 | |
STP421 | Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması | 2 | 0 | 2 | |
Toplam AKTS: | 32 |