Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu
|
1. Sınıf
|
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ATİ101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
|
|
2 |
0 |
2 |
STP101 |
Botanik
|
|
3 |
0 |
3 |
STP102 |
Laboratuar Tekniği
|
|
2 |
2 |
4 |
MTE004 |
Matematik
|
|
2 |
1 |
3 |
STP104 |
Şarapçılık Alet ve Makinaları
|
|
2 |
0 |
3 |
STP103 |
Toprak Bilgisi
|
|
2 |
0 |
3 |
TDİ101 |
Türk Dili I
|
|
2 |
0 |
2 |
YDİ105 |
Yabancı Dil I (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
4 |
Seçmeli |
1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)() |
4 |
STP105 |
İnorganik kimya
|
|
1 |
2 |
3 |
STP106 |
Mikrobiyoloji
|
|
2 |
2 |
3 |
Toplam AKTS: |
28 |
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
ATİ102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
|
|
2 |
0 |
2 |
STP201 |
Bilgisayara Giriş
|
|
1 |
1 |
3 |
STP202 |
Fermantasyon Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
STP203 |
Genel Bağcılık
|
|
2 |
2 |
4 |
STP204 |
Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri
|
|
2 |
2 |
4 |
TDİ102 |
Türk Dili II
|
|
2 |
0 |
2 |
YDİ106 |
Yabancı Dil II (İngilizce)
|
|
2 |
0 |
4 |
Seçmeli |
1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)() |
6 |
STP206 |
Bitki Fizyolojisi
|
|
2 |
0 |
4 |
STP207 |
Ekoloji
|
|
2 |
0 |
4 |
STP205 |
Organik Kimya
|
|
1 |
2 |
4 |
Toplam AKTS: |
28 |
2. Sınıf
|
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
STP302 |
Bağ Hastalık ve Zararlıları
|
|
2 |
2 |
4 |
STP303 |
Gübreler ve Bitki Besleme
|
|
3 |
0 |
4 |
İSG003 |
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
|
|
3 |
0 |
3 |
STP304 |
Özel Bağcılık
|
|
2 |
2 |
4 |
STP301 |
Şarap Teknolojisi I
|
|
2 |
2 |
6 |
Seçmeli |
2.sınıf güz dönemi (9AKTS)() |
9 |
STP308 |
Alkollü İçkiler Teknolojisi
|
|
3 |
0 |
5 |
STP309 |
Beslenme İlkeleri
|
|
3 |
0 |
4 |
STP305 |
İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
|
|
2 |
0 |
4 |
STP307 |
Organik Bağcılık
|
|
3 |
0 |
5 |
STP306 |
Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları
|
|
2 |
0 |
4 |
Toplam AKTS: |
30 |
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
|
|
Ders Kodu |
Ders Adı |
İncele |
T |
U |
AKTS |
STP402 |
Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı
|
|
2 |
2 |
5 |
STP403 |
Degüstasyon Tekniği
|
|
2 |
2 |
5 |
STJONL |
Staj
|
|
0 |
0 |
2 |
STP401 |
Şarap Teknolojisi II
|
|
2 |
2 |
6 |
STP404 |
Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri
|
|
2 |
2 |
5 |
Seçmeli |
2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)() |
25 |
ART003 |
Araştırma Teknikleri
|
|
0 |
2 |
3 |
STP409 |
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
|
|
2 |
0 |
3 |
STP406 |
Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri
|
|
2 |
0 |
3 |
STP407 |
Şarapçılıkta Proje Teknikleri
|
|
2 |
1 |
4 |
STP405 |
Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması
|
|
2 |
0 |
3 |
Toplam AKTS: |
48 |