Şarap Üretim Teknolojisi Ders Kataloğu
1. Sınıf
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ101
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
2
0
2
STP101
Botanik
3
0
3
STP102
Laboratuar Tekniği
2
2
4
MTE004
Matematik
2
1
3
STP104
Şarapçılık Alet ve Makinaları
2
0
3
STP103
Toprak Bilgisi
2
0
3
TDİ101
Türk Dili I
2
0
2
YDİ105
Yabancı Dil I (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
1.sınıf güz dönemi(6 AKTS)()
4
STP105
İnorganik kimya
1
2
3
STP106
Mikrobiyoloji
2
2
3
Toplam AKTS:
28
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
ATİ102
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
2
0
2
STP201
Bilgisayara Giriş
1
1
3
STP202
Fermantasyon Teknolojisi
2
0
3
STP203
Genel Bağcılık
2
2
4
STP204
Şaraplık Üzüm Çeşitleri ve Özellikleri
2
2
4
TDİ102
Türk Dili II
2
0
2
YDİ106
Yabancı Dil II (İngilizce)
2
0
4
Seçmeli
1.sınıf bahar dönemi(8 AKTS)()
6
STP206
Bitki Fizyolojisi
2
0
4
STP207
Ekoloji
2
0
4
STP205
Organik Kimya
1
2
4
Toplam AKTS:
28
2. Sınıf
2019 - 2020 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STP302
Bağ Hastalık ve Zararlıları
2
2
4
STP303
Gübreler ve Bitki Besleme
3
0
4
İSG003
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
3
0
3
STP304
Özel Bağcılık
2
2
4
STP301
Şarap Teknolojisi I
2
2
6
Seçmeli
2.sınıf güz dönemi (9AKTS)()
9
STP308
Alkollü İçkiler Teknolojisi
3
0
5
STP309
Beslenme İlkeleri
3
0
4
STP305
İşletme Hijyeni ve Sanitasyonu
2
0
4
STP307
Organik Bağcılık
3
0
5
STP306
Şarap Tarihi ve Dünya Şarapları
2
0
4
Toplam AKTS:
30
2019 - 2020 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
STP402
Bağ Tesis Tekniği ve Bakımı
2
2
5
STP403
Degüstasyon Tekniği
2
2
5
STJONL
Staj
0
0
2
STP401
Şarap Teknolojisi II
2
2
6
STP404
Şarap ve Şıra Analiz Yöntemleri
2
2
5
Seçmeli
2.sınıf bahar dönemi (25 AKTS)()
25
ART003
Araştırma Teknikleri
0
2
3
STP409
Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi
2
0
3
STP406
Şarapçılıkta Olgunlaştırma ve Şişeleme Teknikleri
2
0
3
STP407
Şarapçılıkta Proje Teknikleri
2
1
4
STP405
Üzüm ve Üzüm Mamüllerinin Pazarlanması
2
0
3
Toplam AKTS:
48